Новини Чигиринщини

Пошук на сайті

Понеділок, 09 червня 2014 13:26

Діти Чигиринщини підтримали своїх ровесників зі Сходу громадською акцією «Не стріляйте в янголят»

4 червня всі світові спільноти відзначають Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії. Рішення про заснування такого сумного свята прийняла Генеральна Асамблея ООН, займаючись проблемами Палестини. Тоді 19 серпня 1982 року члени ООН закликали всіх висловити співчуття по відношенню до невинних дітей Лівану та Палестини, які стали жертвами ізраїльської агресії.

 

Сумно визнавати, але, на превеликий жаль, діти, що проживають в районах військових конфліктів, страждають через дорослих, які не можуть знайти компромісного вирішення тієї чи іншої проблеми. У військових конфліктах гине безліч дітей. І цей день є своєрідним протестом проти насильства та війни.

Зараз під загрозою опинилися діти зі Сходу нашої держави. Дітям що знаходяться на території, де проходять воєнні дії та терористичні акції вкрай необхідна підтримка.

Саме цього дня школярі Чигиринських шкіл зібралися на центральній площі міста, щоб провести громадську акцію «Не стріляйте в янголят».

Акція розпочалася з молебеня за мир в Україні та безпеку і здоров’я українських дітей та військових. Діти виготовили символічні паперові пташки жовтого та блакитного кольорів, які прикріпили до дуба, взяли участь у флеш-мобі «Долонька підтримки», залишивши свої кольорові долоньки на великому білому полотні, та підписали листи зі словами підтримки, які будуть передані в Донецьку та Луганську області.

Стоячи під мирним небом, в маленьких оченятах дітей було видно розуміння і переживання того становища, про яке краще б ніколи не знати і не бачити. Але є малюки, які вже в ньому опинилися. Чигиринські школярі показали свою небайдужість до цього, підготувавши вірші та пісні, які лунали з імпровізованої сцени. В них вони виразили своє відношення до війни та миру і ще раз підтвердили, що дії що відбуваються в нашій країні стосуються кожного. Ми не можемо відвернути цього лиха, але можемо підтримати тих, хто його зазнав.

Наші контакти

Адреса

с. Медведівка Чигиринського району Черкаської області

Координати

30 км від м.Черкаси або 28 км від м.Чигирин (на карті)

Телефон

068 3-92-92-92

Зв'язатися

Room Booking

Thanks for staying with us! Please fill out the form below and our staff will be in contact with your shortly. The see all of our room options please visit the link below.
See All Rooms