Новини Чигиринщини

Пошук на сайті

Понеділок, 11 серпня 2014 11:54

Громада Чигирина влаштує на Покрову всенародний козацький фестиваль

Чигирин - щорічний фестиваль козацтваЗ сивої давнини, день Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня був святом українського козацтва. Чигирин – столиця гетьманської держави, що крізь століття зберегла енергетику боротьби за волю і кращу долю України. Кому як не нам належить відповідальна і почесна місія — передати українцям всього світу й наступним поколінням незламну міць козацької звитяги!

З усіх куточків України, на день Покрови Пресвятої Богородиці до козацької столиці – Чигирина, з’їжджатимуться гості. Ми любимо Чигирин, шануємо нашу історію, і маємо що показати.

Пропонуємо разом всією громадою влаштувати на Покрову справжнє козацьке свято, щоб було що згадати і у гостей було бажання ще раз до нас повернутися! І цим самим започаткувати щорічний фестиваль козацтва.

 

Ідея такого фестивалю – у святий для кожного українця день, дати можливість усім гостям Чигиринщини здійснити подорож у часі, доторкнутися до джерел духовності і відчути незгасний дух боротьби за волю і кращу долю України!

В Свято Покрови, на площі біля скверу Богдана Хмельницького, пропонується влаштувати справжнє козацьке містечко, де кожен охочий міг би відчути себе справжнім козаком або козачкою. Спробувати себе у майстер-класах із народних ремесел, бойових мистецтвах, взяти участь у давніх козацьких обрядах.

Запрошуємо кожного чигиринця, якщо він не байдужий до свого рідного краю, долучитися до спільного формування програми нашого фестивалю! Чекаємо вас 19 серпня о 15.00 на другому поверсі Будинку рад.

Черкащина як духовне ядро, і Чигирин як історичний центр створення козацької ідеології, і край талановитих, працелюбних, креативних людей, справжніх патріотів, мають стати потужним рушієм розвитку нашої країни!

Оргкомітет

Джерело: Ремарка

Наші контакти

Адреса

с. Медведівка Чигиринського району Черкаської області

Координати

30 км від м.Черкаси або 28 км від м.Чигирин (на карті)

Телефон

068 3-92-92-92

Зв'язатися

Room Booking

Thanks for staying with us! Please fill out the form below and our staff will be in contact with your shortly. The see all of our room options please visit the link below.
See All Rooms