Новини Чигиринщини

Пошук на сайті

Середа, 08 жовтня 2014 09:37

На Чигиринщині готуються до відзначення Дня українського козацтва

Традиційно в світлий день Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо національне свято – День Українського козацтва. Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності та вагомий внесок у сучасний процес державотворення.

Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.

Цього року заходи з нагоди Дня українського козацтва відбудуться 11 жовтня в Чигирині біля Резиденції Богдана Хмельницького.

З метою належної підготовки до заходів проведені наради з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, представниками органів місцевого самоврядування, громадськими активістами.

З робочим візитом з метою координації організаційних заходів відвідали район і працівники обласного управління культури, які надали відповідні рекомендації та поради.

В програмі святкування:

09.00 год. – молебень в церкві Святих Апостолів Петра і Павла.

з 10.00 год.: - урочиста хода до пам’ятника Богдану Зиновію Хмельницькому;

- покладання квітів до пам’ятника;

- церемонія посвяти в козаки ліцеїстів Черкаського козацького ліцею (ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6) біля бастіону Петра Дорошенка;

- перехід до резиденції Б. Хмельницького;

- урочиста програма «Чигирин – козацька столиця»;

- концерт аматорських фольклорних та козацьких колективів Черкаської області;

- огляд виставок майстрів декоративно-прикладного мистецтва, майстрів гончарства і художньої ковки;

- фестиваль кулішу та визначення його переможців.

В заходах візьмуть участь обласної та районної влади, козацькі підрозділи, які захищали територіальну цілісність держави на Сході України. Будуть на святі також представники прикордонників, Національної гвардії та МВС. Планується запросити в Чигирин командира 204-ї бригади тактичної авіації ЗСУ полковника Юлія Мамчура.

Джерело: http://www.chigirinrda.org.ua/

Наші контакти

Адреса

с. Медведівка Чигиринського району Черкаської області

Координати

30 км від м.Черкаси або 28 км від м.Чигирин (на карті)

Телефон

068 3-92-92-92

Зв'язатися

Room Booking

Thanks for staying with us! Please fill out the form below and our staff will be in contact with your shortly. The see all of our room options please visit the link below.
See All Rooms