Новини Чигиринщини

Пошук на сайті

Вівторок, 21 березня 2017 16:52

Вшанування Героїв Холодного Яру 2017: Програма заходів

Цього року 29-30 квітня на Чигиринщині вшановуватимуть Героїв Холодного Яру. Урочистості пройдуть протягом двох днів у Медведівці, Івківцях, Мельниках та на хуторі Буда. Про це інформує прес-служба Історичного клубу «Холодний Яр».
 
У Медведівці 29 квітня о 13:00 розпочнуться офіційні заходи. Перед тим директор Медведівського історичного музею Богдан Легоняк координуватиме таборування. Після покладання квітів до пам’ятника Максимові Залізняку розпочнеться мітинг пам’яті про полеглих гайдамаків.
 
Того дня о 14:00 охочі вирушать на гору Семидубову (Івківці). За легендою, там поховано Гетьмана України Богдана Хмельницького. На самій горі відбудеться короткий мітинг. На околицях гори – військово-спортивна гра з інструкторами ВГО “Сокіл” та ДУК “Правий сектор”. Тоді ж Центр спеціальної тактичної підготовки “Білий вовк” проведе дитячий турнір зі стрільби з пневматичних рушниць та стрейбольних автоматів ім. Василя Чучупаки.
 
29 квітня о 17.00 в Медведівці розпочнеться Музичний фестиваль вояцької пісні “Холодний Яр-2017”. Увечері першого дня також відбудеться книжковий ярмарок “Холодний Яр-2017” і ярмарок народних умільців (відповідальні Леся Островська). У цей час працюватиме польова кухня  – історичне товариство “Чорні запорожці” (сотник Роман Боровик) та Історичний клуб “Холодний Яр” (Валерій Мартишко) частуватимуть гостей козацьким кулешем.
 
Наступного дня, 30 квітня, у Мельниках о 10:00 пройде меморіальний мітинг на славу козакам і старшинам полку гайдамаків Холодного Яру. На сільському цвинтарі віддадуть честь Головному отаманові Холодного Яру Василю Чучупаці та козакам-холодноярцям, похованим у братській могилі.
 
У цей же день вшанують могили гайдамацького ватажка XVII ст. Гната Голого та сотника полку гайдамаків Холодного Яру Івана Компанійця. А на берегах Гайдамацького ставу вояки полку “Азов”, Легіону Свободи, ДУК “Правий сектор” та інших лицарських вояцьких формацій освятять зброю.
 
У неділю, 30 квітня, в обідню пору на хуторі Буда продовжиться Музичний фестиваль вояцької пісні “Холодний Яр-2017”, книжковий ярмарок “Холодний Яр-2017” та ярмарок народних умільців. Також фестиваль доповнять показовими виступами шкіл бойових мистецтв.
 
Як завжди - зупиняємось на "Першому Кордоні"!

Наші контакти

Адреса

с. Медведівка Чигиринського району Черкаської області

Координати

30 км від м.Черкаси або 28 км від м.Чигирин (на карті)

Телефон

068 3-92-92-92

Зв'язатися

Room Booking

Thanks for staying with us! Please fill out the form below and our staff will be in contact with your shortly. The see all of our room options please visit the link below.
See All Rooms