Новини Чигиринщини

Пошук на сайті

Четвер, 02 серпня 2018 11:13

На Черкащині відбудеться фестиваль ремесел «Крутий заміс»

Холодноярські активісти не припиняють дивувати своєю фантазією та організаторськими здібностями. Не встиг відгриміти фестиваль Нескореної нації, як у селі Мельники, розпочали підготовку до фестивалю, який спеціалізується на старих ремеслах, під назвою «Крутий заміс». 

Він цього року пройде вперше. 4 серпня нинішнього року у Мельниках зберуться люди, які розуміються на українських традиційних ремеслах.

 
Тих, хто володіє мистецтвом народного ремесла, багато як на Чигиринщині, так і в інших районах Черкащини та й в усій Україні. Майстри-умільці не раз демонстрували своє високе мистецтво у різноманітних виробах. Чимало молоді наслідує їхній приклад, виявляючи свої здібності в гончарстві, писанкарстві, різьбленні, ткацтві та інших ремеслах.
 
За словами організаторів акції, вони хотіли б зібрати не одноразовий фестиваль, а створити платформу, яка б допомогла місцевим талантам реалізувати себе. А старовинні народні ремесла, які подекуди почати забувати, необхідно популяризувати, дати їм друге життя, додавши сучасних мотивів і форм.
 
У програмі заходу — ярмарок майстрів, глиняна толока, конкурси на кращий сільський дворик та на кращий арт-об'єкт, поетичні виступи, багато пісень, а також облаштування Яру півоній.
 
 

Наші контакти

Адреса

с. Медведівка Чигиринського району Черкаської області

Координати

30 км від м.Черкаси або 28 км від м.Чигирин (на карті)

Телефон

068 3-92-92-92

Зв'язатися

Room Booking

Thanks for staying with us! Please fill out the form below and our staff will be in contact with your shortly. The see all of our room options please visit the link below.
See All Rooms