Новини Чигиринщини

Пошук на сайті

Середа, 24 вересня 2014 09:47

Пам’ятаємо ваш героїчний подвиг, партизани Холодного Яру!

Щороку 22 вересня у Холодному Яру, біля пам’ятника партизанам-холодноярцям, збираються численні жителі Богданового краю, щоб висловити глибокі слова вдячності і поваги нашим героям - партизанам-підпільникам, тим, хто в роки Великої Вітчизняної війни піднявся на боротьбу з фашистськими окупантами.

Цьогоріч святкування видалося по-домашньому теплим і зворушливим. Участь у мітингу пам’яті взяли представники районної влади, делегація з Кам’янського району, учнівська молодь з сіл Чорнявка та Медведівка і громадськість району. Самих партизанів на Чигиринщині залишилось п’ятеро: Фощій Григорій Григорович з Чигирина, Красота-Морозова Надія Григорівна з Мельників, Косян Марія Сергіївна з Головківки, Котенко Ірина Пилипівна з Красносілля та Коваленко Микола Данилович з Галаганівки. Та на захід змогли приїхати, на жаль, не всі. Почесна варта біля пам’ятника, поминальна панахида по загиблих, побратимське спілкування, спогади про бойове минуле, розповіді дітям про героїчні подвиги партизанів – всього було вдосталь на святі.

А скорботною хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих за свободу української землі: і партизанів-холодноярців, і сучасних героїв – борців за незалежність та цілісність країни.

Голова Чигиринської райдержадміністрації Олександр Діскант привітав тих партизанів, які були присутні на святі, згадав усіх, хто нині живе поруч з нами – хто є живою пам’яттю та гордістю нашого краю.

- У цей день ми схиляємо голови перед полеглими партизанами і підпільниками, які до останньої краплі крові захищали рідний край та боролися за майбутнє своїх дітей. І складаємо шану тим, хто не дожив до наших днів, і тим, хто через усе життя несе біль від ран, від втрати бойових побратимів, гіркі спогади про труднощі партизанських стежок. Ваш подвиг – неоціненний! Ваша стійкість, мужність та вірність обов’язку – приклад нашим дітям та внукам! - сказав у своєму зверненні до зібрання Олександр Анатолійович.

Привітали партизанів та усіх гостей свята також керівник секретаріату районної ради Віталій Синяков, голова районної організації ветеранів Віктор Ключко і міський голова м. Кам’янки Володимир Тірон.

Під час урочистостей були покладені квіти й вінки до підніжжя пам’ятника та біля меморіальної дошки

Джерело: www.chigirinrda.org.ua

Наші контакти

Адреса

с. Медведівка Чигиринського району Черкаської області

Координати

30 км від м.Черкаси або 28 км від м.Чигирин (на карті)

Телефон

068 3-92-92-92

Зв'язатися

Room Booking

Thanks for staying with us! Please fill out the form below and our staff will be in contact with your shortly. The see all of our room options please visit the link below.
See All Rooms