Новини Чигиринщини

Пошук на сайті

Середа, 14 червня 2017 10:54

У Чигирині пройшов другий "VIRA FEST"

Фестиваль з душею… Так говорять про міжнародний фестиваль VIRA FEST у Чигирині. Уже другий рік поспіль у першій козацькій столиці лунають духовні українські пісні та гримлять потужні виступи відомих музикантів. Так цьогоріч чигиринці та гості фестивалю з душею відсвяткували Трійцю.
 
– Це була надзвичайна Трійця для Чигиринщини і взагалі для Черкащини. За ці два дні тут багато чого відбулося вперше. Уперше була Троїцька хода з янголами на чолі, уперше пройшов велопробіг «Черкаси-Чигирин», вперше встановили рекорд на патріотичному велосипеді і завдяки VIRA FEST черкащани мали можливість уперше почути гурт ONUKA, –  розповідає ініціаторка VIRA FEST, голова Громадянського Руху «За процвітання Черкащини» Наталія Нетовкіна.
 
На два дні – 3-4 червня – у Чигирин з’їхались гості з усієї України. Конкурсанти з Черкаської, Київської, Полтавської та Вінницької областей змагалися за першість у конкурсі духовної пісні. Претенденток за звання «Красуня VIRA FEST» зібрали з усього Черкаського регіону. Найбажаніший титул та каблучку з діамантом від Ювелірного Дому «ZARINA» отримала 20-річна Віра Свиргун зі Шполи.
 
Перший фестивальний день ознаменувався велозаходами. Біля резиденції Богдана Хмельницького фінішували учасники велопробігу «Черкаси-Чигирин». На головній вулиці Чигирині змагалися діти та дорослі у вправності катання та роверах. Тут же встановили новий рекорд України на патріотичному ровері, до якого долучилися понад півтисячі учасників.
 
На центральній вулиці Чигирина пройшли спортивні змагання «Козацька сила». Охочі гості фестивалю VIRA FEST змагалися у жимі лежачи та у піднятті гирі. Окремо визначали першість у перетягуванні канату.  У категорії «Жим лежачи» перемогли Олексій Софронов (3 місце), Олександр Гайдаренко (2 місце) та Дмитро Козубенко (1 місце). Учасники Олександр Донар (3 місце), Олексій Софронов (2 місце) та знову Дмитро Козубенко (1 місце) увійшли у трійку кращих у категорії  «Підняття гирі». У перетягуванні канату змагалися цілі команди. Тут перемогли «Зевси», за  ними – команда «Соколи» і останнє місце – стадіон «Колос». Усі учасники отримали заохочувальні призи, а трійки лідерів привітали грошовими нагородами. У другий день майстер-класи та відкриті тренування давали представники Національної Федерації Самбо та Федерації КУДО України.
 
Окремо організатори – активісти Громадянського Руху «За процвітання Черкащини» провернули увагу гостей фесту до потреб людей літнього віку. У перший день на площі біля Резиденції Богдана Хмельницького разом із мешканцями будинку престарілих та місцевими активістами поважного віку провели особливі майстер-класи. До проекту із символічною назвою «Мудрість у спадок»  долучилася і молодь, зокрема учасниці Конкурсу таланту і краси.
 
– Майстри провели ряд майстер-класів з народного мистецтва. Літні люди бути на диво активні, позитивні і радо ділились власною мудрістю. Ми спільно творили чудові традиційні іграшки із сіна та навчалися прикрашати коровай, – коментує голова ГО «Творчий коловрат» Галина Тимошенко.
 
Унікальності цьогорічному VIRA FEST також додала можливість для гостей зробити пам’ятну монету фестивалю. Кліше розробили ветерани АТО. 
 
– Кліше викарбували, щоб кожна людина змогла забрати частинку Чигирина, частинку Холодного Яру і фестивалю VIRA FEST з собою на згадку, – каже керівник Козацького монетного двору, ветеран АТО Олександр Кириченко.
 
Вечори на VIRA FEST були незабутніми завдяки виступам музичних гуртів та артистів. Цього року сцену фесту запалювали гурт «ТІНЬ СОНЦЯ», «VRODA». Тут співав Золотий голос Грузії в Україні Шмагі Тагіашвілі та співачка Анжеліка Рудницька. Апогеєм став виступ гурту ONUKA. Феєричним закриттям фестивалю з душеюстав виступ театру вогню «Сварожичі».

Наші контакти

Адреса

с. Медведівка Чигиринського району Черкаської області

Координати

30 км від м.Черкаси або 28 км від м.Чигирин (на карті)

Телефон

068 3-92-92-92

Зв'язатися

Room Booking

Thanks for staying with us! Please fill out the form below and our staff will be in contact with your shortly. The see all of our room options please visit the link below.
See All Rooms