Новини Чигиринщини

Пошук на сайті

Четвер, 16 жовтня 2014 16:31

В Суботові освятили Хрест – дороговказ до Джерела святої Софії

14 жовтня, коли Православна церква відзначає свято Покрови Пресвятої Богородиці, яку козаки вважають своєю заступницею і покровителькою, в селі Суботів відбулося богослужіння, в ході якого освятити новозбудований Хрест, що є символічним дороговказом до оновлених джерел та майбутньої купальні святої Софії.

 

Відбувся чин освячення новоспорудженного Хреста, під час якого митрополит Черкаський і Чигиринський, керуючий Черкаською єпархією Української православної церкви Київського патріархату Владика Іоан окропив свяченою водою присутніх керівників обласної та районної влади, представників козацтва, жителів села й гостей Богданового краю, подякував усім за участь у молитві та відмітив, що наразі тривають роботи по упорядкуванню трьох джерел, які називатимуться на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії.

Отже, село Суботів отримало ще одну особливу відзнаку – Хрест Господній. Напевно, це хресне знамення є нагадуванням для нас та прийдешніх поколінь про те, у якому напрямку ми маємо розвиватися. Духовність – саме той напрямок, у якому нам всім необхідно рухатися, а хрест буде нагадувати про несення свого хреста, служіння Господу та захист національних інтересів українського народу.

Нагадуємо, що наш Туристичний комплекс "Перший Кордон" знаходиться на відстані всього 20 км від Суботова, тож запрошуємо перепочити у нас всіх, хто має намір побачити  новоспорудженний Хрест.

Джерело: www.chigirinrda.org.ua

Наші контакти

Адреса

с. Медведівка Чигиринського району Черкаської області

Координати

30 км від м.Черкаси або 28 км від м.Чигирин (на карті)

Телефон

068 3-92-92-92

Зв'язатися

Room Booking

Thanks for staying with us! Please fill out the form below and our staff will be in contact with your shortly. The see all of our room options please visit the link below.
See All Rooms